Darmowe wypłaty gotówki w kasach ING Banku Śląskiego

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski podjął decyzję o likwidacji opłat za wypłatę gotówki w kasach Banku z Konta z Lwem Student i Konta z Lwem Standard. Od 1 marca b.r. posiadacze wszystkich typów Kont z Lwem dla klientów indywidualnych mogą dokonać wypłaty gotówki w kasie bezpłatnie.

"Zwolnienie z opłaty za wypłatę gotówki w kasach banku obejmowało do tej pory posiadaczy Konta z Lwem Komfort i Konta z Lwem VIP oraz w szczególnych przypadkach - takich jak np. jednorazowa kwota wypłaty powyżej 5000 zł - także innych typów kont. Teraz podjęliśmy decyzję o objęciu zwolnieniem wszystkich typów kont - od 1 marca b.r. wycofaliśmy opłatę również dla Konta z Lwem Student i Konta z Lwem Standard" - powiedziała Alicja Żyła, Dyrektor Departamentu Detalicznych Produktów Depozytowych w ING Banku Śląskim.

ING Bank Śląski wycofał opłatę w wysokości 2,50 zł za wypłatę gotówki w kasie Banku z Konta z Lwem Standard i Konta z Lwem Student.

Do tej pory opłata nie była pobierana, gdy:

• jednorazowa kwota wypłaty była wyższa niż 5.000 zł;
  • wypłaty dokonywała osoba powyżej 65 roku życia lub osoba niepełnosprawna;
  • wypłata była dokonywana z rachunku osoby małoletniej poniżej 13 roku życia lub ubezwłasnowolnionej;
  • klient oczekiwał na wydanie debetowej karty VISA Electron lub Maestro;
  • klient złożył reklamację / zastrzeżenie karty VISA Electron lub Maestro;
  • bankomat przy oddziale był nieczynny.

Wypłaty z Konta z Lwem Komfort i Konta z Lwem VIP – były i pozostają bezpłatne.