Aleo na FinovateFall 2016

|Aleo

ALEO.com, otwarta platforma zakupowa dla firm, została zaprezentowana podczas jesiennej edycji konkursu Finovate. To najważniejsza międzynarodowa konferencja poświęcona innowacjom w branży finansowej. Usługa Finansowania Dostawców, oferowana na platformie znalazła się tym samym wśród najciekawszych projektów z całego świata.

Finansowanie Dostawców to usługa dedykowana małym, średnim i dużym przedsiębiorstwom. Swoim działaniem przypomina odwrotny faktoring, gdzie bank spłaca wcześniej zobowiązania swojego klienta oraz najczęściej wydłuża ich pierwotny termin spłaty. Dzięki temu dostawcy mogą otrzymać pieniądze za wystawione faktury jeszcze przed terminem ich płatności w limit kredytowy odbiorcy, udzielony przez ING Bank Śląski.

Firmy mają 7 minut na zaprezentowanie swojego rozwiązania. Zwycięzcą konkursu zostaje firma, która otrzyma najwięcej głosów za najlepsze wystąpienie. Głosy oddają uczestnicy konferencji - managerowie z instytucji finansowych z całego świata, przedsiębiorcy, dziennikarze i konkurencyjne firmy. Jesienna edycja konferencji Finovate odbywa się 8 i 9 września w Nowym Jorku.

Więcej o Finansowaniu Dostawców na ALEO.com.