Bezpieczne karty kredytowe z chipem

Produkty i usługi,

Od 29 września b.r. karty kredytowe wydawane przez ING Bank Śląski zostaną wyposażone w chip. Dzięki temu zapewnią najwyższy poziom bezpieczeństwa dokonywanych transakcji.

„Karty z mikroprocesorem są nowoczesnym rozwiązaniem mającym na celu przede wszystkim zwiększenie bezpieczeństwa dokonywanych nimi transakcji. Wdrożenie w ING Banku Śląskim kart kredytowych z chipem to kolejny etapem, po wprowadzeniu kart debetowych z mikroprocesorem" - powiedział Andrzej Sowa, dyrektor Departamentu Kredytów Detalicznych w ING Banku Śląskim.

Karty kredytowe ING Banku Śląskiego to karty hybrydowe - prócz chipa posiadają standardowy pasek magnetyczny. W zależności od używanego w punktach handlowo-usługowych terminala do obsługi kart wymagane będzie:

• w przypadku terminala obsługującego karty z chipem: włożenie karty do terminala i potwierdzenie transakcji kodem PIN (w przypadku Platynowej karty kredytowej wystarczające będzie złożenie podpisu na wydruku potwierdzenia transakcji),
  • w przypadku terminala obsługującego tylko karty z paskiem magnetycznym: przeciągniecie karty przez terminal i złożenie podpisu na wydruku potwierdzenia transakcji.

Karty kredytowe ING Banku Śląskiego to wygodny dostęp do dodatkowych pieniędzy - pozwalają płacić za zakupy bez pieniędzy w portfelu i na koncie. Ponadto gwarantują:

• możliwość korzystania z darmowego kredytu nawet do 52 dni,
  • punkty w programie bankujesz-kupujesz oraz bonusy dla aktywnych (50 zł gratis),
  • bezpłatne ubezpieczenia.

W ofercie ING Banku Śląskiego znajdują się następujące karty kredytowe:

• Pomarańczowa karta kredytowa VISA (w tym karta kredytowa dla studentów),
  • Karta kredytowa Visa Classic,
  • Karta kredytowa MasterCard (w tym karta kredytowa MasterCard Oriflame),
  • Złota karta kredytowa VISA,
  • Platynowa karta kredytowa MasterCard,
  • Karta kredytowa VISA dla małych firm.