ING prosto i nowocześnie o kredycie hipotecznym

Akcje marketingowe i promocje , Produkty i usługi,

ING Bank Śląski uruchomił nowy serwis internetowy o kredycie hipotecznym. Pod adresem www.tvhipoteczna.ing.pl można obejrzeć serię krótkich filmów, w których doradca ING w przystępny sposób odpowiada na pytania związane z wyborem odpowiedniego kredytu. Na stronie wykorzystano odniesienia do realiów Formuły 1, w których tak jak w przypadku bankowości procentuje wiedza i doświadczenie. Serwis jest także dostępny na stronach dom.gazeta.pl.

Strona „Kredyt hipoteczny – wiedza procentuje” ma charakter informacyjno-edukacyjny. „Nasz serwis prezentuje nowe podejście do komunikacji z klientem. Chcemy z nim rozmawiać posługując się nowoczesnymi, ale równocześnie prostymi i przejrzystymi środkami. Dzięki wykorzystaniu filmów możemy mówić o skomplikowanych rzeczach, takich jak zaciągnięcie kredytu, w jasny i lekki sposób” – powiedział Roman Jędrkowiak, dyrektor ING Banku odpowiedzialny za marketing.

Oprócz ciekawego sposobu przekazywania treści, serwis uatrakcyjniają także odniesienia do Formuły 1. Wyglądem strona nawiązuje do toru wyścigowego, w którym umieszczone są pit-stopy – miejsca w których można obejrzeć filmy. W każdym z nich doradca ING odnosząc się do realiów  F1, wyjaśnia kwestie związane z podstawowymi zagadnieniami dotyczącymi produktów hipotecznych. Na stronie www.tvhipoteczna.ing.pl można się także umówić na spotkanie ze specjalistą ING Banku, który odpowie na bardziej szczegółowe pytania.

ING Bank Śląski oferuje kredyty hipoteczne w PLN i CHF. W zależności od potrzeb kredytobiorców kredyty hipoteczne udzielane są nawet na okres do 40 lat i do 100% wartości nieruchomości. Minimalna kwota kredytu wynosi 20 000 zł, a maksymalna uzależniona jest od zdolności kredytowej wnioskodawcy oraz wartości nieruchomości. Aby sprawdzić zdolność kredytową wystarczy wypełnić formularz na stronie www.ingbank.pl , a już następnego dnia doradca kredytowy kontaktuje się z Klientem.

Obecnie do kredytów hipotecznych Bank oferuje również produkty ubezpieczeniowe m.in. program ubezpieczeniowy Bezpieczny Kredyt w opcji Mini lub Maxi oraz atrakcyjne ubezpieczenie nieruchomości.
Aktualne oprocentowanie produktów hipotecznych wynosi:
• Kredyt hipoteczny oraz Kredyt Express: od 7,09% do 7,59% w PLN i od 3,83% do 4,33% w CHF,
• Pożyczka hipoteczna: od 8,59 % do 9,09% w PLN i od 5,08% do 6,08% w CHF,
• Kredyt konsolidacyjny: od 7,59% do 8,59% w PLN i od 4,33% do 5,33% w CHF