Kolejna subskrypcja produktu strukturyzowanego w ING

Produkty i usługi,

ING Bank we współpracy z ING Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie zaoferował Klientom nowy Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy, w którym dochodowość jest uzależniona od zmiany cen na ryku towarowym. Subskrypcja potrwa do 20 lutego b.r.

Główny cel, jaki przyświecał nam przy tworzeniu nowej oferty, to możliwość zaoferowania klientom produktu niezależnego od aktualnej sytuacji na parkietach giełdowych. Biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynkach finansowych klienci coraz bardziej cenią sobie pewność, bezpieczeństwo i gwarancję zainwestowanego kapitału. To dają właśnie produkty strukturyzowane, które na stałe wpisały się już w naszą ofertę - powiedział Dariusz Maliszewski zarządzający Wydziałem Produktów Strukturyzowanych w ING Banku.

Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy to propozycja dla Klientów, którzy chcą osiągnąć zyski wynikające ze zmian ceny metali, surowców energetycznych, jak również towarów rolnych, które w sposób łączny reprezentowane są przez indeks rynku towarowego - Dow Jones AIG Commodity Index.

Jest to jednocześnie inwestycja, która gwarantuje 100% ochronę zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji oraz ochronę na życie w czasie jej trwania. Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy zawierany jest na okres 1 roku.

Produkt przygotowany został z myślą o Klientach Bankowości Prywatnej. Minimalna wpłata wynosi 5 000 zł.

W okresie subskrypcji środki zgromadzone na rachunkach oprocentowane są według stawki 5% p.a.