Szeroka oferta produktów strukturyzowanych w ING

Produkty i usługi,

Obecnie oferta ING Banku Śląskiego obejmuje 5 produktów strukturyzowanych - trzy w formie produktu ubezpieczeniowego oraz dwa w formie lokaty inwestycyjnej. Z oferty mogą korzystać klienci indywidualni, klienci Bankowości Prywatnej oraz klienci z segmentu Private Banking.

W związku z dużym zainteresowaniem klientów produktami strukturyzowanymi, zdecydowaliśmy się rozszerzyć naszą ofertę o kolejne dwa produkty oraz udostępnić kolejną transzę subskrypcyjną oferowanego niedawno dwu-wariantowego produktu, którego dochodowość jest uzależniona od zmiany wartości złotego względem euro. Ponadto wciąż trwa subskrypcja Inwestycyjnego Planu Ubezpieczeniowego, w którym zysk jest zależny od zmiany cen na ryku towarowym. Po raz pierwszy nasza oferta obejmuje jednocześnie 5 produktów zróżnicowanych w zależności od docelowej grupy ich odbiorców – powiedział Dariusz Maliszewski, zarządzający Wydziałem Produktów Strukturyzowanych w ING Banku.

Nowością w ofercie Banku są dwa produkty typu Inwestycyjna Lokata Terminowa (ILT) dedykowane klientom Private Banking. Pierwszy z nich to ILT WTI Private Banking, której oprocentowanie zależy od zachowania Indeksu S&P GSCI Crude Oil ER CME, a drugi to ILT EURPLN DIGITAL DOWN, którego oprocentowanie zależy od zmiany kursu EUR w stosunku do PLN. Obydwa produkty poza możliwością osiągania zysków dają 100% gwarancji zainwestowanego kapitału. Minimalna kwota lokaty to 25 tys. zł na okres 12 miesięcy. Ich subskrypcja potrwa do 3 marca b.r.

W dniach od 16 do 27 lutego 2008 r. klienci będą mogli skorzystać z dodatkowej transzy subskrypcyjnej Inwestycyjnego Planu Ubezpieczeniowego (IPU) DILT017 i DILT018. Dochodowość obydwu wariantów tego produktu jest uzależniona od zmiany kursu euro w stosunku do złotego. Minimalna wpłata na każdym z nich wynosi 3 000 zł. Produkt ten gwarantuje 100% ochronę zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji oraz ochronę na życie w czasie jej trwania. W okresie subskrypcji środki zgromadzone na rachunkach oprocentowane są według stawki 5% w skali roku. Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy zawierany jest na 12 miesięcy.

Przypominamy, że do 20 lutego b.r. trwa subskrypcja Inwestycyjnego Planu Ubezpieczeniowego, w którym dochodowość jest uzależniona od zmiany cen na ryku towarowym. Jest to jednocześnie inwestycja, która gwarantuje 100% ochronę zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji oraz ochronę na życie w czasie jej trwania. Minimalna wpłata wynosi 5 000 zł. W okresie subskrypcji środki zgromadzone na rachunkach oprocentowane są według stawki 5% w skali roku. Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy zawierany jest na okres 1 roku.