K@rta wirtualna ING na zakupy w internecie

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski wprowadza do oferty K@rtę wirtualną ING VISA służącą do dokonywania płatności na odległość. Wyróżnia się ona brakiem fizycznej postaci i jest pierwszą w Polsce tego typu kartą przedpłaconą z logo Visa. K@rta wirtualna to prosty i szybki sposób na płacenie za zakupy w internecie - dokonanie transakcji jest możliwe od razu po dokonaniu zamówienia i otrzymaniu wszystkich danych karty.

K@rta wirtualna ING VISA to karta przedpłacona bez fizycznego plastiku, służąca do dokonywania transakcji bezgotówkowych na odległość - internetowych, telefonicznych i pocztowych. Transakcji można dokonywać po zasileniu rachunku karty. Środki stanowiące jej saldo pochodzą z wpłat lub przelewów dokonanych na numer rachunku karty. Saldo k@rty wirtualnej można uzupełniać w dowolnym momencie, dowolną kwotą, którą użytkownik karty zamierza przeznaczyć na zakupy. W ofercie banku K@rta będzie dostępna od 6 kwietnia br.

K@rtę można zamówić i aktywować w systemie bankowości elektronicznej ING BankOnLine. Udostępnienie danych koniecznych do dokonania transakcji bezgotówkowej na odległość (pełny numer karty oraz data ważności) następuje od razu po zawarciu umowy, za pośrednictwem systemu bankowości internetowej ING BankOnLine. Kod CVV2, niezbędny do autoryzacji transakcji, jest wysyłany tylko raz w momencie zamówienia karty za pośrednictwem SMS. Klient nie musi więc czekać na przesyłkę z kartą i kodem PIN.

K@rta wirtualna ING VISA jest dostępna dla klientów indywidualnych i małych firm. Karta zamawiana jest z indywidualnie ustalonymi dziennymi limitami transakcji bezgotówkowych, które można zmienić poprzez system ING BankOnLine. W przypadku transakcji zagranicznych dokonanych wirtualną k@rtą VISA, walutą rozliczeniową jest euro.