Konto Direct w ING z bezpłatnymi wszystkimi bankomatami w Polsce

Produkty i usługi,

Posiadacze Konta Direct w ING Banku Śląskim, będą mogli bezpłatnie korzystać ze wszystkich bankomatów w Polsce, czyli z blisko 16 tys. maszyn na terenie całego kraju. Dodatkowo, właściciele Konta Komfort zapłacą mniej za jego prowadzenie. Bank obniża miesięczną opłatę z 15 do 10 zł. Zmiany obowiązują od 29 kwietnia br.

Decyzję o obniżeniu opłat podjęliśmy, aby zachęcić do korzystania z naszych usług nowych i obecnych klientów. Jednocześnie cały czas promujemy aktywne korzystanie z produktów bankowych, w tym kart płatniczych. Dzięki temu klienci m.in. nie płaca za karty płatnicze i gromadzą punkty w programie Bankujesz-Kupujesz, w którym oferujemy atrakcyjne towary po konkurencyjnych cenach - powiedział Tomasz Byczyński, Dyrektor Departamentu Zarządzania Rynkiem Klienta Detalicznego w ING Banku Śląskim.

ING Bank Śląski zachęca do aktywnego korzystania z Kont:

• Aktywni posiadacze Kont mogą zyskać anulowanie comiesięcznej opłaty za użytkowanie karty wydanej do rachunku.  Od 29 kwietnia br., będzie ona wynosiła 5 zł (wcześniej 2-3 zł), ale aby jej uniknąć, wystarczy dokonać transakcji bezgotówkowych na kwotę min 100 zł w miesiącu.
  • Dzięki aktywnemu korzystaniu z konta, w tym płatnościom dokonywanym za pomocą kart debetowych, klienci otrzymują punkty w programie Bankujesz - Kupujesz, dzięki którym mogą kupić atrakcyjne towary po konkurencyjnych cenach! Więcej informacji o programie na stronie www.ingbank.pl

Konto Direct to bezpłatne konto osobiste przeznaczone dla nowoczesnych, korzystających z Internetu Klientów, którzy większość operacji bankowych załatwiają bez konieczności wizyty w oddziale. Konto Direct to:

• bezpłatne prowadzenie;
  • bezpłatne wszystkie bankomaty;
  • bezpłatne wszystkie przelewy.

Konto Komfort to konto osobiste przeznaczone dla Klientów mających większe wymagania odnośnie oferty bankowej, którzy wykonują wiele operacji zarówno w placówce Banku, jak i poprzez kanały elektroniczne.