ING Securities wprowadza zlecenia specjalne na akcje WIG80

Produkty i usługi,

Dom Maklerski ING rozszerzył możliwość stosowania zleceń specjalnych na akcje objęte indeksem sWIG80. Obecnie można składać zlecenia specjalne na łącznie 140 akcji z indeksów WIG20, mWIG40 oraz sWIG80. Nowa oferta obowiązuje od 4 stycznia br.

W związku z rosnącym zainteresowaniem naszą ofertą zleceń specjalnych i zgłaszanymi przez klientów sugestiami, zdecydowaliśmy się od dnia 4 stycznia 2011 r. rozszerzyć możliwość stosowania zleceń specjalnych na akcje objęte indeksem sWIG80” – powiedział Ryszard Sikora, Dyrektor Departamentu Klientów Detalicznych Domu Maklerskiego ING.

„Jednocześnie zachęcamy naszych klientów do wzięcia udziału w konkursie, w którym należy opracować strategię inwestycyjną możliwą do zrealizowania za pomocą zleceń specjalnych oraz do uczestnictwa w szkoleniach internetowych nt. działania i wykorzystania takich zleceń w praktyce. Zajęcia są prowadzone na żywo w trakcie sesji giełdowej, na realnych zleceniach giełdowych” – dodał Ryszard Sikora.

Przypominamy, że Dom Maklerski ING oferuje możliwość korzystania z zaawansowanych typów zleceń, takich jak Trailing stop (zlecenie ze stopem kroczącym), OTO (jedno zlecenie uruchamia drugie) oraz OCO (jedno anuluje drugie). Zlecenia są przechowywane na serwerach Domu Maklerskiego ING dzięki czemu po ich złożeniu użytkownik może wyłączyć swój komputer, a system automatycznie po spełnieniu zadanego warunku wykona odpowiednie działanie np. wyśle zlecenia na GPW, zmodyfikuje limit lub anuluje zlecenie.  Zlecenia specjalne umożliwiają klientom zautomatyzowanie własnej strategii inwestycyjnej, poprzez określenie z góry warunków realizacji osiągniętego zysku lub akceptowanej straty i automatycznego wykonania zlecenia zgodnie z założonym planem. Takie zlecenia nie wymagają konieczności ciągłej obserwacji rynku giełdowego, a proces inwestowania jest uproszczony. Do 31 stycznia br. obowiązuje specjalna prowizja dla zleceń specjalnych, polegająca na  zwrocie na rachunek klienta nadwyżki prowizji pobranej w transakcji w stosunku do promocyjnej stawki. Zwrot nadwyżki prowizji odbywa się w dniu rozliczenia transakcji.

Informacje o konkursie:

Wspólnie ze Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych Dom Maklerski ING zorganizował konkurs, w którym należy opracować strategię inwestycyjną za pomocą zleceń specjalnych. Osoby, które opracują najskuteczniejsze i najbardziej praktyczne strategie inwestycyjne z wykorzystaniem zleceń specjalnych mają szansę na atrakcyjne nagrody:

• Nagroda główna: Notebook Sony Vaio, RAM: 4 GB, dysk 500 GB,
  • 2 nagrody wyróżnione: Netbook Acer Aspire One D260 W7S,
  • 3 nagrody dodatkowe: Pakiet Microsoft Office 2010 dla Użytkowników Domowych i Uczniów + Kaspersky Internet Security 2011.

Szczegółowe warunki konkursu są dostępne na stronie internetowej