Czwarta odsłona Gwarancji Zysku w ING

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski we współpracy z ING Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie już po raz czwarty oferuje  klientom Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy „Gwarancja Zysku”. Analogicznie jak w poprzednich edycjach, zagwarantowany dochód wynosi 12% netto (bez podatku) w okresie inwestycji wynoszącym 36 miesięcy. Subskrypcja trwa od 15 kwietnia do 6 maja br.

Niesłabnące zainteresowanie, jakim cieszyły się dotychczasowe edycje produktu „Gwarancja Zysku” skłoniły nas do uruchomienia kolejnej subskrypcji struktury gwarantującej naszym klientom uzyskanie dochodów na określonym z góry poziomie i uzupełnionej o element inwestycyjny - powiedział Dariusz Maliszewski, Manager Wydziału Produktów w ING Banku Śląskim.

Analogicznie jak w przypadku wcześniejszych edycji, gwarantujemy naszym klientom dochód w wysokości co najmniej 12% w skali 36 miesięcy, który odpowiada oprocentowaniu 4,94% rocznie na tradycyjnej lokacie. Natomiast maksymalny całkowity dochód z „Gwarancji Zysku” może być porównywalny do tradycyjnej lokaty oprocentowanej w wysokości 7,41 % w stosunku rocznym – dodał Maliszewski.

Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy „Gwarancja Zysku” jest 36-miesięcznym ubezpieczeniem na życie
i dożycie, w którym ochronę ubezpieczeniową zapewnia ING Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Najważniejsze parametry produktu to:

• gwarantowany zysk na koniec okresu ubezpieczenia w wysokości 12% za cały okres 36 miesięcy, co w stosunku rocznym daje 4% (co odpowiada oprocentowaniu lokaty bankowej w wysokości 4,94% w stosunku rocznym,  w okresie trzech lat 14,82%).
  • możliwość osiągnięcia dodatkowego zysku w wysokości 3% lub 6% za okres inwestycji, uzależnionego od cen surowców wchodzących w skład koszyka surowców, tj  bawełny, kawy, kakao i cukru,
  • zysk w wysokości 15% za cały 3 letni okres (co odpowiada oprocentowaniu lokaty bankowej w wysokości 6,17% w stosunku rocznym, w okresie trzech lat 18,52% ) możliwy do osiągnięcia w sytuacji, gdy cena choć jednego z 4 surowców na koniec planu będzie niższa, lecz nie więcej niż o 10% względem ich cen z początku inwestycji.
  • maksymalny zysk 18% (co odpowiada oprocentowaniu lokaty bankowej w wysokości 7,41 % w stosunku rocznym, w okresie trzech lat 22,22 %) możliwy do osiągnięcia w sytuacji, gdy ceny wszystkich 4 surowców na koniec planu będą równe bądź wyższe względem ich cen z początku inwestycji.

Przypominamy, że:

• przystąpienie do ubezpieczenia nie wiąże się z dodatkowymi opłatami,
  • brak podatku od dochodów kapitałowych (podatku Belki) uzyskanych w okresie inwestycji,
  • wpłaty dokonane na poczet składki w okresie subskrypcji będą oprocentowane 3% w skali roku,
  • odsetki naliczone za okres subskrypcji powiększają wpłatę na poczet składki.

Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy „Gwarancja Zysku 4” dostępny jest we wszystkich oddziałach ING Banku Śląskiego, jak również za pośrednictwem systemu bankowości elektronicznej INGBankOnLine.