Wyższe oprocentowanie Pakietu Fundusz z Lokatą w ING

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski podwyższa oprocentowanie lokat oferowanych w ramach Pakietu Fundusz z Lokatą dla klientów indywidualnych. Zmiany obowiązują od 2 maja b.r.

Aktualne oprocentowanie prezentuje poniższa tabela:

Lp.

Produkt

Oprocentowanie w skali roku

do 01.05 br.

od 02.05 br.

1.

Pakiet Fundusz z Lokatą 3M w PLN

5,00%

6,00%

2.

Pakiet Fundusz z Lokatą 3M VIP w PLN

6,00%

6,50%

Pakiet Fundusz z Lokatą łączy oszczędzanie na lokacie 3-miesięcznej w złotych z inwestycją w jeden z subfunduszy ING Parasol FIO. Inwestycja podzielona jest na część depozytową 50% (lokata) i inwestycyjną 50% (fundusz). W ramach umowy klient może wybrać jeden z poniższych subfunduszy:

• ING Subfundusz Ochrony Kapitału 90,
  • ING Subfundusz Stabilnego Wzrostu,
  • ING Subfundusz Zrównoważony,
  • ING Subfundusz Akcji,
  • ING Subfundusz Selektywny,

Aby zainwestować w Pakiet Fundusz z Lokatą 3m wystarczy posiadać Otwarte Konto Oszczędnościowe w PLN oraz wpłacić kwotę nie niższą niż 10 000 zł (5 000 na fundusz i 5 000 na lokatę). Górna wysokość inwestycji nie jest ograniczona. Produkt można nabyć w każdym oddziale ING Banku Śląskiego oraz za pośrednictwem ING BankOnLine.

Okres trwania umowy Pakietu Fundusz z Lokatą 3m wynosi 12 miesięcy - rozpoczyna się w dniu zawarcia umowy a kończy po upływie 12 miesięcy od dnia rozliczenia jednostek uczestnictwa subfunduszu inwestycyjnego ING. Okres umowy terminowej lokaty o stałej stopie procentowej wynosi 3 miesiące. Po tym czasie pieniądze z lokaty wraz z należnymi odsetkami będą do dyspozycji klienta na jego Otwartym Koncie Oszczędnościowym. W przypadku, gdy klient zechce wypłacić pieniądze z subfunduszu przed upływem 1 roku poniesie opłatę umorzeniową w wysokości 3% wartości odkupionych jednostek. W trakcie trwania umowy Pakietu istnieje możliwość zamiany jednostek uczestnictwa pomiędzy subfunduszami oferowanymi w Pakiecie. Odkupienie jednostek uczestnictwa zrealizowane w wyniku takiego zlecenia zamiany nie jest obciążane opłatą umorzeniową.

Informacje o ING Parasol FIO („Funduszu”) oraz szczegółowy opis czynników ryzyka znajdują się w Prospekcie Informacyjnym i Skrócie Prospektu Informacyjnego. Prospekt Informacyjny dostępny jest w siedzibie ING TFI oraz na stronie internetowej www.ing.pl. Skrót Prospektu Informacyjnego dostępny jest w oddziałach ING Banku Śląskiego oraz na stronie internetowej www.ing.pl. Fundusz nie gwarantuje realizacji założonego celu inwestycyjnego ani uzyskania określonych wyników inwestycyjnych. Uczestnik Funduszu musi liczyć się z możliwością utraty przynajmniej części zainwestowanych środków. Wartość aktywów netto ING Subfunduszu Stabilnego Wzrostu, ING Subfunduszu Akcji i ING Subfunduszu Selektywnego może się cechować dużą zmiennością, ze względu na inwestowanie części aktywów tych subfunduszy w akcje. ING Subfundusz Stabilnego Wzrostu i ING Subfundusz Selektywny mogą lokować powyżej 35% wartości swoich aktywów w papiery wartościowe emitowane, poręczane lub gwarantowane przez Skarb Państwa.