Transakcje zbliżeniowe powyżej 50 zł z Visa payWave

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski rozszerzył funkcje karty zbliżeniowej VISA payWave. Teraz jej posiadacze mogą dokonywać płatności zbliżeniowych powyżej 50 zł. Nowa oferta dotyczy klientów indywidualnych, którzy posiadają w banku rachunek osobisty w złotych.

Klienci ING Banku Śląskiego, korzystający z karty Visa payWave, mogą teraz dokonywać płatności zbliżeniowych powyżej 50 zł, po zatwierdzeniu transakcji kodem PIN. Dla osób posiadających karty Visa taka możliwość będzie dostępna po wykonaniu pierwszej transakcji zbliżeniowej w punkcie usługowo-handlowym akceptującym takie transakcje na terenie Polski lub po dokonaniu transakcji w bankomacie ING Banku Śląskiego. Klienci zamawiający nową kartę Visa otrzymają karty z udostępnioną już funkcją.

Teraz wszystkie wydawane przez ING Bank Śląski zbliżeniowe karty płatnicze do rachunku dla klientów indywidualnych umożliwiają dokonywanie płatności zbliżeniowych powyżej 50 zł.Karty debetowe Visa payWave oraz Debit MasterCard PayPass® to hybrydowe karty płatnicze umożliwiające dokonywanie płatności zarówno zbliżeniowych, jak i tradycyjnych.W odróżnieniu od standardowych transakcji stykowych, transakcje zbliżeniowe nie wymagają włożenia karty do terminala lub przeciągnięcia paska magnetycznego. W przypadku płatności do kwoty 50 zł wystarczy zbliżyć kartę do czytnika. Kwoty powyżej 50 zł należy potwierdzić kodem PIN. Karty zbliżeniowe posiadają wszystkie funkcjonalności karty debetowej do rachunku i pozwalają na:

• dokonywanie płatności bezgotówkowych w sposób tradycyjny,
  • wypłacanie gotówki z bankomatów,
  • wypłacanie gotówki w punktach handlowo-usługowych oznaczonych logo Cashback,
  • wpłacanie gotówki we wpłatomatach ING Banku Śląskiego,
  • sprawdzenie salda rachunku w bankomatach ING Banku Śląskiego.

Wykaz punktów handlowo-usługowych akceptujących płatności zbliżeniowe jest dostępny na www.ingbank.pl/indywidualni/karty/karty-platnicze/zblizeniowe.

Bank nie pobiera opłaty za wydanie karty. Miesięczna opłata za jej użytkowanie wynosi 0 zł jeżeli wartość dokonanych przez klienta i rozliczonych przez bank transakcji wyniesie co najmniej 100 zł w danym cyklu rozliczeniowym. W przeciwnym wypadku pobierana jest opłata w wysokości 7 zł.