W ING kredyt z gwarancją BGK

Produkty i usługi,

Od 15 marca br. ING Bank Śląski udziela kredytów w ramach rządowego programu gwarancji kredytowych, udzielanych przez Bank Gospodarstwa Krajowego. Oferta skierowana jest do małych i średnich przedsiębiorstw.

ING Bank Śląski uczestniczy w rządowym programie wsparcia dla małych i średnich przedsiębiorstw, w ramach którego oferowane są gwarancje Banku Gospodarstwa Krajowego. Tym samym znalazł się w gronie banków udzielających kredytów obrotowych z gwarancjami w ramach tzw. portfelowej linii gwarancyjnej de minimis (PLD). Program przynosi wiele korzyści dla kredytobiorców poszukujących dodatkowego kapitału na finansowanie swojej działalności dzięki wykorzystaniu atrakcyjnych zabezpieczeń kredytów.

Oferta ING Banku Śląskiego skierowana jest do firm z sektora MŚP posiadających zdolność kredytową i prowadzących pełną sprawozdawczość finansową (pełna rachunkowość). Wszystkie czynności związane z uzyskaniem kredytu oraz gwarancji można przeprowadzić bezpośrednio w ING Banku Śląskim.

Gwarancje będą udzielane do wysokości 60% kwoty kredytu na okres nie dłuższy niż 27 miesięcy. Maksymalna kwota gwarancji to 3,5 mln złotych. Przedsiębiorca będzie mógł uzyskać gwarancję BGK w banku, w którym ubiega się o kredyt, na podstawie złożonego wniosku.