Bankomaty zbliżeniowe ING w kolejnych miastach

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski zwiększył liczbę bankomatów zbliżeniowych dostępnych dla klientów banku. Posiadacze kart zbliżeniowych Visa lub MasterCard mogą teraz wypłacać zbliżeniowo we Wrocławiu, Krakowie i Łodzi. Nowoczesne bankomaty zbliżeniowe znajdują się teraz w pięciu miastach Polski.

ING Bank Śląski, jako pierwszy bank w Polsce i jeden z pierwszych na świecie, zaoferował klientom nowoczesną technologię wypłat zbliżeniowych. Takie rozwiązanie jest jednym z najnowocześniejszych i jednocześnie najwygodniejszych i najbezpieczniejszych rozwiązań na rynku. Wypłata zbliżeniowa jest ok. 25% szybsza od tradycyjnej transakcji wymagającej włożenia karty do czytnika.

Cieszymy się, że coraz więcej klientów dokonuje wypłat zbliżeniowo i dlatego zdecydowaliśmy się zwiększyć liczbę dostępnych bankomatów zbliżeniowych. Początkowo transakcje wypłaty zbliżeniowej zostały udostępnione w ramach pilotażu w dwóch bankomatach: w Katowicach oraz Warszawie. Teraz zapraszamy naszych klientów do dokonywania wypłat zbliżeniowych dodatkowo we Wrocławiu, w Krakowie oraz w Łodzipowiedziała Barbara Borgieł-Cury, dyrektor Departamentu Rachunków, Płatności i Kart ING Banku Śląskiego.

Od 20 maja klienci banku mogą wypłacić zbliżeniowo wszystkie dostępne w standardowej transakcji kwoty.

Wypłat gotówki poprzez zbliżenie karty do czytnika bankomatu mogą dokonywać klienci ING Banku Śląskiego posługujący się kartami zbliżeniowymi Visa i Visa Business oraz Maestro i Debit MasterCard. Obecnie transakcji wypłat zbliżeniowych można dokonywać w 12 urządzeniach w następujących lokalizacjach:

• w Katowicach, na ul. Sokolskiej 34 (dwa urządzenia) oraz ul. Chorzowskiej 111 (dwa urządzenia
    w Silesia City Center),
  • w Krakowie, na ul. Pawiej 5 (trzy urządzenia w Galerii Krakowskiej),
  • w Łodzi, na ul. Karskiego 5 (dwa urządzenia w Galerii Manufaktura),
  • w Warszawie, na Placu Trzech Krzyży 10/ 14 (jedno urządzenie),
  • we Wrocławiu, na ul. Szewskiej 72 (dwa urządzenia).

ING Bank Śląski realizuje pilotaż bankomatów zbliżeniowych we współpracy z organizacjami płatniczymi Visa i MasterCard oraz producentem bankomatów, firmą NCR.

Materiały do pobrania