II miejsce dla ING Banku Śląskiego w konkursie „The Best Annual Report 2012”

Wyniki finansowe i informacje biznesowe ,

ING Bank Śląski został doceniony przez kapitułę konkursu „The Best Annual Report” już po raz piąty. W tegorocznej edycji Bank zajął II miejsce w klasyfikacji głównej, w kategorii „Banki i instytucje finansowe”.

„Otrzymane wyróżnienie pokazuje, że kontynuujemy dobre praktyki w zakresie efektywnej i przejrzystej komunikacji z akcjonariuszami oraz uczestnikami rynku kapitałowego. W ośmioletniej historii konkursu bank został doceniony przez kapitułę konkursu aż pięć razy. Dodatkowo w edycji ubiegłorocznej otrzymaliśmy również I nagrodę za „Najlepszy raport roczny w internecie” – powiedział Mirosław Boda, wiceprezes zarządu ING Banku Śląskiego.

Instytut Rachunkowości i Podatków po raz ósmy ogłosił wyniki konkursu „The Best Annual Report" na najlepszy raport roczny. Kapituła konkursu nagrodziła najlepsze skonsolidowane raporty roczne spółek przygotowane według standardów MSSF / MSR. Ideą konkursu jest promowanie firm przygotowujących najlepsze skonsolidowane raporty roczne z punktu widzenia wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów.

Raport roczny ING Banku Śląskiego dostępny jest poprzez stronę internetową banku www.ingbank.pl z zakładki Relacje Inwestorskie oraz bezpośrednio ze strony www.raportroczny.ingbank.pl