ING Bank Śląski ma najlepszą ofertę bankowości mobilnej

Nagrody i wyróżnienia,

ING Bank Śląski po raz trzeci został nagrodzony statuetką Złoty Bell w kategorii „Mobilny Bank Roku 2015”. W tym roku bank doceniono za dwie aplikacje mobilne – ING BankMobile dla klientów detalicznych oraz ING Business dla klientów korporacyjnych.

ING Bank Śląski zgłosił do konkursu dwie aplikacje mobilne razem - jako ING Mobile, bo wspólnie pozwalają zarządzać zarówno finansami prywatnymi, jak i finansami większej firmy.

Obie aplikacje wyróżnia nowoczesny design i przyjazny interfejs. Można z nich korzystać na najbardziej popularnych systemach mobilnych: Windows Phone 8.0, Android 2.2, BlackBerry 10 oraz iOS 5 i nowszych. Od 2015 roku aplikacja mobilna ING Business jest również dostępna na urządzenia typu wearables – Apple Watch i Android Wear. Takie rozwiązanie ING Bank Śląski wprowadził jako pierwszy bank w Polsce. Nowością w ING BankMobile jest z kolei możliwość przelewania pieniędzy na numer telefonu, nawet jeśli nie znamy numeru konta odbiorcy. Powiadomienia push informują o transakcjach na koncie. Dodatkowo, użytkownicy iPhone’ów mogą szybko się logować za pomocą Touch ID – wystarczy, że przyłożą palec do czytnika i już są zalogowani w aplikacji.

Gala Mobility Trends to prestiżowe spotkanie osób związanych z branżą nowoczesnych technologii w Polsce. Plebiscyt odbywa się co roku i ma na celu podsumowanie nowości rynkowych, które spotkały się z największym zainteresowaniem konsumentów. Statuetki Złoty Bell zostają przyznane za najlepsze produkty, usługi i wydarzenia w dziedzinie telekomunikacji oraz nowoczesnych technologii w poprzednim roku. Laureaci konkursu są wybierani przez konsumentów w głosowaniu internetowym.