ING Bank Śląski wśród giełdowej elity

Nagrody i wyróżnienia,

Redakcja „Parkietu” już po raz 23. rozdała prestiżowe nagrody Byki i Niedźwiedzie. ING Bank Śląski otrzymał I nagrodę w kategorii Spółka Roku z indeksu mWIG40.

Jak podaje Parkiet: „Firma wypracowała rekordowe wyniki finansowe, chociaż sektor borykał się z podatkiem od aktywów czy wyższymi wymogami kapitałowymi. ING BSK uzyskał największy wzrost kursu w branży.

- Ostatecznym podsumowaniem działalności banku i jego wyników jest zawsze wycena rynkowa. Na przestrzeni ostatniego roku nasz kurs akcji wzrósł o 57% i jest to najlepszy wynik wśród banków notowanych na Warszawskiej Giełdzie. Chciałbym podziękować wszystkim inwestorom, którzy zaufali ING i zdecydowali się kupić akcje naszego banku. Mam nadzieję, że pozostaną z nami na dłużej, a ich dobra passa będzie kontynuowana – powiedział Mirosław Boda, wiceprezes Zarządu ING Banku Śląskiego, który w imieniu spółki odebrał nagrodę.

Byki i Niedźwiedzie to nagrody przyznawane corocznie najlepszym spółkom giełdowym oraz instytucjom i organizatorom rynku kapitałowego. Statuetki są wręczane osobom i instytucjom, które przyczyniają się do rozwoju rynku kapitałowego.