ING laureatem konkursu Etyczna Firma 2017

Nagrody i wyróżnienia,

ING Bank Śląski został uhonorowany tytułem Etyczna Firma w konkursie organizowanym przez redakcję Pulsu Biznesu. Bank jest w gronie 26 firm, które w minionym roku w sposób najbardziej kompleksowy oraz systemowy prowadziły działania na rzecz budowy i wzmacniania kultury organizacyjnej opartej o etykę i system wartości.

W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział ponad 200 firm. Na podstawie odpowiedzi udzielonych przez uczestników, organizatorzy, przy merytorycznym wsparciu PwC, oceniali strukturę programu zarządzania etyką, odpowiedzialności pracowników w ramach programu zarządzania etyką, nadzór najwyższej kadry kierowniczej nad programem zarządzania etyką, system zgłaszania nieprawidłowości oraz sposoby weryfikacji ich zgłoszeń, szkolenia i komunikację, ład korporacyjny, reputację, przywództwo oraz zarządzanie ryzykiem nadużyć.

Konkurs Etyczna Firma promuje firmy postępujące etycznie wobec klientów, dostawców, pracowników, które angażują się społecznie w inicjatywy na rzecz lokalnych społeczności oraz przedsięwzięcia o charakterze globalnym. Szczegóły oraz lista zwycięzców wszystkich edycji konkursu są dostępne na stronie https://www.pb.pl/etycznafirma/o-konkursie/.