ING Business nagrodzony w konkursie Best Digital Bank Awards 2018

Nagrody i wyróżnienia,

ING Bank Śląski został wyróżniony w kategorii Best Trade Finance Services za funkcje Finansowania Handlu na platformie ING Business. Nagroda została przyznana przez magazyn Global Finance w zestawieniu Best Corporate/Institutional Digital Banks In Central & Eastern Europe 2018.

ING Business to kompleksowa bankowość internetowa dla firm, z której użytkownicy mogą korzystać na komputerach, tabletach i urządzeniach mobilnych, w tym smartwatchach. Użytkownicy platformy mogą dostosować ją do swoich potrzeb, w zależności od pełnionej roli w firmie. ING Business wyróżnia m.in. intuicyjność nawigacji oraz możliwość personalizacji ustawień pod kątem swoich wymagań.

Funkcje dostępne w ING Business pozwalają w pełni obsłużyć akredytywy, gwarancje i produkty dyskontowe na każdym etapie transakcji bez wizyty w oddziale. Klienci mogą:

- wnioskować o produkty;

- sprawdzać status transakcji i płatności;

- akceptować dokumenty;

- tworzyć raporty.

Nagrody przyznawane przez magazyn Global Finance są wyrazem uznania za strategię, obsługę klientów cyfrowych, rozwój nowych technologii i sukces w pozyskiwaniu klientów do korzystania z cyfrowej oferty banku. To także docenienie szerokiej oferty produktów i wymiernych korzyści uzyskanych dzięki digitalizacji. Nagroda to wyróżnienie dla banków, które nieustannie dostarczają klientom wysokiej jakości innowacyjnych technologicznych rozwiązań.