ING nagrodzony tytułem „Najbardziej Przyjazny Bank”

Nagrody i wyróżnienia, CSR,

ING Bank Śląski został uznany „Najbardziej Przyjaznym Bankiem” w konkursie Liderów Świata Bankowości i Ubezpieczeń. Nagroda jest uhonorowaniem banku za działalność CSR w 2018 roku.

- Społeczna odpowiedzialność biznesu jest wpisana w codzienną działalność zarówno biznesową, jak i pozabiznesową ING Banku Śląskiego. Coraz częściej mówimy jednak o zrównoważonym rozwoju, który stanowi nieodłączny element strategii biznesowej banku. Przez zrównoważony rozwój rozumiemy nasze działania w wielu, istotnych dla społeczeństwa i gospodarki obszarach oraz naszą odpowiedzialność i troskę za efekty tych działań. Dotyczy to nie tylko samego biznesu, ale również naszych pracowników z ich rodzinami, społeczności lokalnych, z którymi współpracujemy oraz środowiska naturalnego, z którego korzystamy i którego częścią jesteśmy - powiedziała Joanna Erdman, wiceprezes Zarządu ING Banku Śląskiego.

Kapituła konkursu Lider Świata Bankowości i Ubezpieczeń doceniła ING Bank Śląski za działania z zakresu zrównoważonego rozwoju i CSR, w tym:

• promowanie rozsądku w wydawaniu pieniędzy,
  • wspomaganie aut elektrycznych i skuterów,
  • ofertę ekokredytów, czyli ofertę kredytową na produkty i rozwiązania, które przyczyniają się do zmniejszenia zużycia energii konwencjonalnej i zwiększenia czystej,
  • dostępność i przyjazność aplikacji Moje ING mobile dla osób niedowidzących poprzez czytniki ekranu (VoiceOver na iOS i TalkBack na Androidzie).

Więcej informacji o wynikach konkursu Liderów Świata Bankowości i Ubezpieczeń jest dostępnych na stronie http://bankowosciubezpieczenia.pl/laureaci/.