Tydzień Różnorodności i Włączania w ING

CSR,

W ING na całym świecie rozpoczął się Tydzień Różnorodności i Włączania pod hasłem: ,,Każdy jest tutaj mile widziany taki, jaki, jest. Potraktuj to jako obietnicę z naszej strony.” ING w Polsce koncentruje się na tematach związanych z wieloma wymiarami i aspektami różnorodności, m.in. takimi jak: niepełnosprawność unconscious bias, pokolenia i rodzicielstwo.

Każdego dnia staramy się tworzyć miejsce pracy, w którym ludzie czują się częścią zespołu i mogą być po prostu sobą. To najważniejszy punkt naszego podejścia do różnorodności i włączania. Tydzień poświęcony zagadnieniom z tego obszaru to jedna z tych inicjatyw, które promują wartości płynące z różnorodności i budowania jej świadomości wśród pracowników banku. W ING wierzymy, że różnorodność pomaga nam być o krok do przodu, szybciej reagować na wszechobecne zmiany, lepiej wykorzystywać swoją kreatywność, odważnie sięgać po innowacyjne rozwiązania, a przede wszystkim rozumieć potrzeby naszych klientów. – powiedziała Maja Chabińska-Rossakowska, Dyrektor HR w ING Banku Śląskim.

Tydzień Różnorodności i Włączania organizowany jest od 17 do 21 czerwca (w Polsce z wyłączeniem 20 czerwca). Na pracowników ING Banku Śląskiego czekają m.in.: warsztaty z inspirującymi osobami, wykłady, artykuły i konkursy. Jedno ze spotkań poprowadzi Jasiek Mela, który opowie jak przekraczać własne granice i postara się przekonać uczestników, że ,,niemożliwe to tylko wymówka.” Nie zabraknie także sesji lunch&learn, które stanowią otwarte forum do dzielenia się wiedzą i doświadczeniami związanymi z różnorodnością.

ING konsekwentnie realizuje przyjętą Strategię Różnorodności. Potwierdzeniem dobrych praktyk, w tym zakresie jest dołączenie ING Banku Śląskiego do grona Sygnatariuszy Karty Różnorodności oraz partnerska współpraca z Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

Więcej o inicjatywie ING w obszarze różnorodności i włączania na: https://www.ing.com/Sustainability/Our-own-operations/Diversity-and-inclusion.htm