ING z certyfikatem HR Najwyższej Jakości

Nagrody i wyróżnienia,

ING Bank Śląski został wyróżniony certyfikatem HR Najwyższej Jakości za standardy i praktyki w obszarze HR wdrażane z myślą o obecnych, ale też przyszłych i byłych pracownikach. Jest on przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami (PSZK).

- Pracodawcy, którzy otrzymują certyfikat HR Najwyższej Jakości wyznaczają trendy w zarządzaniu zasobami ludzkimi i promują wysokie standardy w tej dziedzinie. Dla nas jest to kolejne potwierdzenie, że na różne sposoby słuchamy pracowników, staramy się odpowiadać na ich potrzeby i budować dodatkową wartość w biznesie. Dzięki temu, budujemy wizerunek banku jako dobrego pracodawcy i jesteśmy firmą, która działa konsekwentnie, ale nie zapomina o doskonaleniu dotychczasowych oraz poszukiwaniu nowych rozwiązań w tym obszarze  – powiedziała Maja Chabińska-Rossakowska, dyrektor HR w ING Banku Śląskim.

Rekrutacja, benefity, rozwój, angażowanie i docenianie pracowników, zarządzanie różnorodnością czy employer branding to tylko niektóre obszary analizowane przez PSZK przed przyznaniem nagrody HR Najwyższej Jakości. Certyfikacja prowadzona jest na podstawie kwestionariusza badawczego i obejmuje całokształt polityki personalnej w danej organizacji.

Więcej informacji o certyfikacie HR Najwyższej Jakości znajduje się na: https://www.pszk.pl/hr-najwyzszej-jakosci