Karta przedpłacona dla dzieci poniżej 13. roku życia w ING

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski wprowadził do swojej oferty kartę przedpłaconą Mastercard dla dzieci poniżej 13. roku życia. Posiadaczem karty jest rodzic bądź opiekun prawny, a dziecko jej użytkownikiem. Kartę można zamówić w bankowości internetowej i mobilnej Moje ING. Tam są też dostępne wszystkie ustawienia dotyczące karty.

To dorosły opiekun aktywuje i zasila kartę, a dziecko aktywnie z niej korzysta. Jeżeli np. zgubi kartę, rodzic może ją szybko zablokować czasowo lub zastrzec. Na karcie są dostępne niskie dzienne limity transakcyjne, więc dorosły ma pełną kontrolę nad wydatkami dziecka. Dodatkowo, może otrzymywać powiadomienia push po każdej transakcji. W Moim ING rodzic ma również opcję nadawania własnej nazwy karcie dziecka. Jest to szczególnie przydatne przy większej ilości kart, aby z łatwością odróżnić kartę dziecka w aplikacji.

Rodzic bądź opiekun w pełni kontroluje, ile dziecko może wydać, przelewając określoną kwotę, a także może ustalać limity. A dziecko podejmuje swoje pierwsze drobne decyzje zakupowe, a także uczy się, jak samodzielnie i bezpiecznie poruszać się w obszarze finansów osobistych.

Kartę przedpłaconą dla dziecka rodzic może zamówić w systemie bankowości internetowej i mobilnej Moje ING. Zamówiona karta wysyłana jest do klienta pocztą. Na kartę rodzic przelewa dziecku np. kieszonkowe. To proste narzędzie dla dziecka na start, odpowiednie do jego potrzeb i możliwości. Kartą może płacić zbliżeniowo w sklepie, w internecie, wypłacać gotówkę z bankomatu oraz w sklepach w ramach usługi cashback. W razie potrzeby rodzic zasila ją natychmiastowo ze swojego konta w ING. Karta to przede wszystkim wygoda dostępu do pieniędzy i bezpieczeństwo. Dziecko nie musi mieć przy sobie gotówki.

Karta jest ważna przez 3 lata, a za jej wydanie pobierana jest jednorazowa opłata w wysokości 15 zł. Korzystanie z niej jest darmowe. Karta nie posiada miejsca na podpis posiadacza karty, imię i nazwisko dziecka jest nadrukowane na karcie.

Dodatkowe informacje na temat nowej oferty kartowej są dostępne na stronie.

Materiały do pobrania