Ponad 2 mln złotych od klientów i pracowników ING na ochronę zdrowia

ING Bank Śląski wspólnie z Fundacją ING Dzieciom zakończył zbiórkę pieniędzy na ochronę zdrowia. Zebrano ponad 2 mln złotych! Fundusze z przelewów dobroczynnych trafiły już do wybranych placówek medycznych.

Ostatnie miesiące to czas, w którym służby medyczne bardzo potrzebowały dodatkowego wsparcia. Dlatego postanowiliśmy uruchomić zbiórkę na niezbędne wyposażenie dla szpitali zaangażowanych w walkę z pandemią. Dzięki hojności klientów i pracowników ING, ING Tech Poland i Grupy ING w zbiórce na ochronę zdrowia w Polsce zebraliśmy ponad 2 mln zł. Jesteśmy dumni, że nie brakuje wśród nas osób, które stać na piękny gest – powiedziała Agata Tomaszewska, Prezeska Fundacji ING Dzieciom.

Zbiórka pieniędzy została uruchomiona na początku kwietnia i trwała do końca czerwca. W tym okresie darczyńcy przekazali na ochronę zdrowia łącznie 2.052.846 zł. Fundacja ING Dzieciom przekazała fundusze do 20 polskich szpitali, w tym do placówek wskazanych przez darczyńców.

Aby sprawdzić, które placówki otrzymały wsparcie wystarczy wejść tutaj

ING Bank Śląski również przekazał darowiznę na ochronę zdrowia. W marcu bank wsparł wybrane szpitale i placówki medyczne kwotą 4 mln zł. Więcej informacji tu