Autopay w Moim ING

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski wprowadza usługę Autostrady umożliwiającą korzystanie z Autopay – systemu automatycznych opłat za przejazdy autostradami. Klienci banku mogą płacić za przejazdy bezpośrednio ze swojego konta. Usługa jest dostępna w bankowości internetowej i aplikacji Moje ING.

W ING wspieramy klientów w zarządzaniu finansami. Aplikacja Moje ING staje się narzędziem, które umożliwia łatwe korzystanie z szerokiej palety produktów także spoza tradycyjnej oferty bankowej. Automatyczne płatności za autostrady z poziomu naszej aplikacji to kolejny krok w dostarczaniu wygodnych form płatności. Wiemy, jak cenny jest czas, a dzięki nowej usłudze pomagamy go zaoszczędzić – powiedział Marcin Giżycki, Wiceprezes Zarządu ING Banku Śląskiego.

Aby skorzystać z usługi, należy ją aktywować w zakładce Autostrady w bankowości internetowej lub aplikacji Moje ING oraz dodać dane pojazdu.

Dzięki Autopay kierowca nie czeka w kolejce przed bramkami – zwalania lub zatrzymuje się jedynie na chwilę, aby system przeczytał numer tablicy rejestracyjnej. Po rozpoznaniu pojazdu podniesie się szlaban. W trakcie przejazdu przez bramkę nie trzeba niczego potwierdzać w telefonie. Opłata za przejazd zostanie automatycznie pobrana z konta po wyjeździe z autostrady. Dodatkowo, historia przejazdów i faktury są zawsze pod ręką – w aplikacji Moje ING.

Na autostradzie A4 (odcinek Katowice – Kraków), użytkownicy Autopay korzystają ze specjalnie oznaczonych bramek z symbolem czarnej kamery na żółtym tle. Skrajny lewy pas na tej autostradzie jest przeznaczony tylko dla płatności automatycznych.

Na autostradzie A1 (odcinek Toruń - Gdańsk) można przejeżdżać przez bramki dowolnym pasem. Na każdym z nich działa system AmberGO, który na tej autostradzie pobiera opłaty z Autopay.

Materiały do pobrania