Nowy wniosek o finansowanie dla firm w ING

Produkty i usługi,

Zdalne wnioskowanie o kredyt dla firm w ING Banku Śląskim jest teraz jeszcze łatwiejsze. Bank udostępnił nowy wniosek o finansowanie online firmom, które nie posiadają konta w ING.

Przy tworzeniu nowego wniosku uwzględniliśmy oczekiwania klientów pojawiające się podczas rozważania form finansowania dla swojej firmy. Przeprowadziliśmy wywiady z naszymi klientami i ułożyliśmy proces na podstawie ich potrzeb. Jesteśmy bardzo ciekawi, jak użytkownicy ocenią nowe rozwiązanie, dlatego będziemy prosili ich o opinię. Pozwoli nam to na bieżąco dostosowywać proces, tym bardziej, że w pierwszej połowie 2021 roku planujemy kolejne zmiany ułatwiające dostęp do finansowania – powiedział Michał Tusznio, Dyrektor Banku odpowiedzialny za finansowanie firm w ING Banku Śląskim.

Nowy formularz wniosku o finansowanie online ma przejrzystą szatę graficzną oraz uproszczone funkcjonalności. Jeśli klient nie jest zdecydowany na konkretny produkt, może zacząć od przedstawienia celu, na który potrzebuje finansowania. Określając potrzebę, otrzymuje propozycje produktów wraz z ich podstawowymi cechami i opisem działania. Ułatwia to wybór właściwego rozwiązania. W każdej chwili można przerwać składanie wniosku zapisując dane, a następnie powrócić do niego w dogodnym momencie.

W ING Banku Śląskim cały proces kredytowy dla firm jest dostępny zdalnie – od złożenia wniosku po wypłatę środków na konto. Dla finansowania do 6 mln zł bank najczęściej podejmuje decyzję do 48h. W procesie wnioskowania klient zdalnie zakłada konto z dostępem do bankowości internetowej i mobilnej ING Business, za pomocą której może podpisać umowę kredytową.

Wniosek o zdalne finansowanie dostępny jest na stronie internetowej banku: https://www.ing.pl/przedsiebiorstwa-i-jst/finansowanie/kredyt-oferta-direct