ING ma jedną z najlepszych ofert dla klientów private banking

Nagrody i wyróżnienia,

ING Bank Śląski został doceniony w Rankingu usług private banking magazynu Forbes. Oferta skierowana do tego segmentu klientów została oceniona na maksymalną notę pięciu gwiazdek.

Najwyższa ocena, 5 gwiazdek magazynu Forbes, za 2020 rok to dla nas potwierdzenie, że konsekwentnie budowana strategia private banking ING, oparta na profesjonalnym doradztwie, rozwiązaniach technologicznych i wartościowej ofercie to właściwy kierunek. Cieszymy się z wyróżnienia i rozwijamy dalej dla naszych klientów – powiedział Piotr Pochwała, dyrektor Centrum Bankowości Doradczej w ING Banku Śląskim.

Jak podaje redakcja Forbes – organizator Rankingu: ING kieruje się holistycznym podejściem do finansów i wprowadza te zmiany, które stanowią rzeczywistą wartość dla klientów. Rok 2020 spowodował wprowadzenie udogodnień ofertowych, koncentrujących się na wyselekcjonowanych rozwiązaniach dopasowanych do sytuacji rynkowej i oczekiwań.

Oferta private banking ING Banku Śląskiego jest na bieżąco monitorowana i dopasowywana do potrzeb klientów. Obejmuje m.in.:

• Opiekę dedykowanego doradcy z certyfikatem EFA EFPA.
  • Zdigitalizowaną usługę doradztwa inwestycyjnego.
  • Szeroką ofertę funduszy inwestycyjnych z ekspozycją na globalne rynki finansowe.
  • Kartę kredytową VISA Infinite z usługą concierge oraz szerokim pakietem ubezpieczeń.
  • Rozwiązania umożliwiające sukcesję majątku – oferta UFK Inwestycje Portfelowe ING.