ING oferuje firmom niższą marżę kredytową i wyższe oprocentowanie depozytów

ING Bank Śląski obniża swoją marżę kredytową maksymalnie o 1 pkt proc. i znosi prowizję dla nowych pożyczek online dla firm do kwoty 400 000 zł. Jednocześnie bank podwyższa oprocentowanie konta OKO w PLN do 0,5 proc., a dla nowych środków będzie ono wyższe dodatkowo jeszcze o 1 pkt proc.

Jesteśmy blisko firm i reagujemy na to co dzieje się w ich otoczeniu. Biorąc pod uwagę podwyżki stóp procentowych, rosnące koszty energii i surowców oraz koszty pracy, chcemy ułatwić prowadzenie biznesu w tych niezwykle trudnych warunkach. Obniżamy marże dla nowych kredytów i jednocześnie podnosimy oprocentowanie rachunku OKO. Niezmiennie wspieramy firmy w realizacji ich planów biznesowych poprzez oferowanie finansowania na atrakcyjnych warunkach – powiedziała Ewa Łuniewska, wiceprezes zarządu ING Banku Śląskiego.

Bank podniósł oprocentowanie środków zgromadzonych na OKO do 0,5 proc. dla sald do 10 mln zł. Dodatkowo, podwyższa oprocentowanie o 1 pkt  proc. dla nowych środków (do 10 mln zł) wpłaconych na rachunek od 9 marca, co oznacza maksymalne oprocentowanie na poziomie 1,5 proc.

Oprócz wyższego oprocentowania na OKO, bank obniża swoją marżę dla nowych pożyczek dla firm.

W zależności od kwoty kredytu obniżka marży wynosi od 0,5 do 1 pkt proc. Obniżką marży objęte jest finansowanie do kwoty 400 000 zł i okresu finansowania do 8 lat. Ponadto, do 30 czerwca bank znosi prowizję dla pożyczek online do kwoty 400 000 zł.

Szczegółowe informacje na temat oferty dla firm dostępne są na stronie: ing.pl