ING Lease (Polska) dołączył do rządowego programu dopłat do samochodów zeroemisyjnych "Mój elektryk"

W ramach programu „Mój elektryk” możliwe jest uzyskanie dopłaty do kosztów leasingu nowych aut osobowych i dostawczych z napędem elektrycznym lub wodorowym.

O uzyskanie dotacji do leasingu pojazdów elektrycznych w programie „Mój elektryk” za pośrednictwem ING Lease (Polska), będą mogli ubiegać się przedsiębiorcy i właściciele firm zainteresowani leasingiem nowych samochodów osobowych i dostawczych z napędem elektrycznym lub wodorowym. Program ma na celu zmniejszenie emisji zanieczyszczeń powietrza poprzez dofinansowanie przedsięwzięć, które polegają na obniżeniu zużycia paliw emisyjnych w transporcie.

W ING Lease (Polska) od lat wspieramy ekologiczne rozwiązania. Są one ważnym elementem naszej strategii. Przystąpienie do programu „Mój elektryk” jest również odpowiedzią na trendy promujące ekologiczny styl życia oraz potrzeby klientów na eko-rozwiązania dla swoich firm. Cieszy nas fakt, że dzięki programowi „Mój elektryk” klienci będą mogli skorzystać z dofinansowania do leasingu pojazdów elektrycznych, co może istotnie wspomóc rozwój elektromobilności w Polsce i tym samym wspólnie z nimi, możemy realizować misję ekologicznego środowiska. Dodatkowo w ramach programu „Mój elektryk”, nasi klienci nie poniosą kosztów rejestracji pojazdu zgodnie z założeniami programu ING EKO powiedział Marcin Sobczak, Wiceprezes Zarządu ING Lease (Polska).

ING Lease (Polska) rozpocznie przyjmowanie wniosków o dotację oraz wniosków leasingowych w programie „Mój elektryk” od 23 marca 2022 r. Aby skorzystać z dopłaty w programie, wystarczy skontaktować ze specjalistą ING Banku Śląskiego lub poprzez formularz on-line na www.inglease.pl

Program „Mój elektryk” w ING Lease obejmuje:

• leasing elektrycznych i wodorowych samochodów osobowych, dostawczych oraz elektrycznych motocykli i skuterów
  • wartość finansowanego samochodu osobowego do 225 000 oraz brak limitu ceny dla aut dostawczych
  • 0 zł za rejestrację pojazdu
  • uproszczone procedury w Programie ING EKO