Kariatyda Czytelnictwa dla Fundacji ING Dzieciom

Nagrody i wyróżnienia, CSR,
|ING BANK ŚLĄSKI S.A. |Fundacja ING Dzieciom

Fundacja Powszechnego Czytania nagrodziła Fundację ING Dzieciom Kariatydą Czytelnictwa za rok 2023.

Cieszymy się ogromnie z tego wyróżnienia. Dostrzeżono nasze publikacje oraz działania dla szerzenia biblioterapii i wspierania czytelnictwa wśród najmłodszych. Zachęcamy, aby zajrzeć na naszą stronę internetową, gdzie można znaleźć książki wydane przez fundację wspólnie z ING Bankiem Śląskim - "Lucjan lew, jakiego nie było" i "Kosmitę" Roksany Jędrzejewskiej-Wróbel oraz "Ty też możesz uratować świat. Ekoopowieści z Pietruszkowej Woli" Justyny Bednarek. Na stronie do pobrania audiobooki ale też kolorowanki oraz scenariusze do wykorzystania w pracy z dziećmi  - powiedziała Joanna Dymna-Oszek, Dyrektor Biura Zarządu ING Banku Śląskiego, Prezes Zarządu Fundacji ING Dzieciom.

Kariatydy Czytelnictwa zostały przyznane przez Fundację Powszechnego Czytania już po raz trzeci. Jest to wyróżnienie i wyraz wdzięczności dla ludzi, instytucji i firm, które działają na rzecz upowszechniania czytania. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 14 września w Bibliotece Narodowej w Warszawie.

Więcej o nagrodach tu: Kariatydy Czytelnictwa 2023 przyznane! – Fundacja Powszechnego Czytania (fpc.org.pl)

Więcej o Fundacji ING Dzieciom tu: Fundacja ING Dzieciom

*Na zdjęciu od lewej: Joanna Dymna-Oszek, Agnieszka Rdzawska-Szczerek, Aldona Radomska-Paluchowska.