ING nagrodzony w konkursie The Best Annual Report

CSR, Nagrody i wyróżnienia,
|ING BANK ŚLĄSKI S.A. |Fundacja Sztuki Polskiej ING

ING Bank Śląski zdobył aż trzy nagrody w konkursie The Best Annual Report. Po raz szósty z rzędu otrzymał nagrodę The Best of the Best za modelowe raportowanie finansowe. Dodatkowo zajął pierwsze miejsce w kategorii Najlepszy raport zintegrowany oraz pierwsze miejsce w kategorii Wyróżnienie specjalne dla laureatów The Best of The Best.

Kolejny raz zostaliśmy nagrodzeni przez Instytut Rachunkowości i Podatków. W tym roku aż trzykrotnie. Bardzo się cieszę, że kapituła docenia naszą pracę, jaką wkładamy w przygotowywanie naszych sprawozdań. Wszystkim zaangażowanym serdecznie dziękuję i gratuluję – powiedziała Bożena Graczyk, wiceprezes zarządu ING Banku Śląskiego.

ING otrzymał nagrody w następujących kategoriach:

• Nagrodę The Best of the Best za prezentację wyników w sposób modelowy i według najlepszych standardów.
  • Nagrodę specjalną za Najlepszy raport zintegrowany w kategorii banki i instytucje finansowe.
  • Pierwsze miejsce w kategorii Wyróżnienie specjalne dla laureatów The Best of The Best za stały, bardzo wysoki poziom sprawozdania finansowego. Sprawozdanie banku otrzymało najwyższą punktację ze wszystkich ocenianych sprawozdań finansowych.

Raport ING Banku Śląskiego za 2022 rok dostępny jest tu: Raporty finansowe | ING Bank Śląski

Konkurs „The Best Annual Report" organizowany jest od 18 lat, przez Instytut Rachunkowości i Podatków. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele firm audytorskich i konsultingowych, instytucji finansowych, organizacji związanych z rynkiem kapitałowym oraz mediów.

Więcej o konkursie tu: The Best Annual Report 2022 (irip.pl)