ING po raz 5. zaprasza na konferencję o prostym języku

Akcje marketingowe i promocje ,

Coroczne spotkanie ekspertek i ekspertów od komunikacji i języka już 28 listopada, w centrali ING Banku Śląskiego. Na uczestników czeka potężna dawka wiedzy i inspiracji.

To wspaniałe uczucie obserwować, jak powiększało się grono upraszczających język przez te 5 edycji naszej konferencji. Co roku dowiadujemy się czegoś nowego o tym, jak tworzyć efektywną komunikację – dostępną, prostą, przemyślaną. Jak korzystać z narzędzi, aby to robić jeszcze lepiej! O tym – z różnych perspektyw - opowiedzą nam zaproszeni goście. Będzie o komunikacji w administracji, o języku prawa, o technologii – a nawet…  o tajnikach spraw kryminalnych! Nasza konferencja już na stałe wpisała się w kalendarium jesiennych wydarzeń powiedziała Karolina Żurowska, ekspertka prostego języka w ING, odpowiedzialna za organizację i prowadzenie konferencji.

Tym razem o komunikacji i języku opowiedzą:

• prof. Jadwiga Stawnicka (lingwistyka kryminalna);
  • prof. Jacek Wasilewski (język inkluzywny);
  • Petros Psyllos (językowe AI);
  • Karol Owczarek i Ania Dereń (mObywatel);
  • Natalia Zych (legal design);
  • Paweł Szczepaniec i Marcin Grocki (model językowy w ING).

Wydarzenie jest bezpłatne, w formule hybrydowej. Można dołączyć online lub stacjonarnie w Katowicach (po potwierdzeniu wejściówki bo liczba miejsc jest ograniczona).

W razie dodatkowych pytań lub potrzeb związanych z dostępnością (tłumacz migowy, wejście dla osób poruszających się na wózkach) – prosimy o kontakt: poprostu@ing.pl

Konferencja już 28 listopada 2023 r., start o godzinie 10.45

Rejestracja i szczegóły pod linkiem: www.ing.pl/konferencja5