ING Lease z nagrodą „ESG Firma Roku 2024”

W raporcie opublikowanym przez Gazetę Finansową, ING Lease (Polska) został wyróżniony nagrodą „ESG Firma Roku 2024”.

Spółkę doceniono za wkład w zrównoważony rozwój oraz odpowiedzialność społeczną, a także za skuteczną strategię i działania w obszarze ESG.

- W ING Lease (Polska) dążymy do tego, aby być kompetentnym i odpowiedzialnym partnerem wspierającym naszych klientów i partnerów biznesowych. Wdrażamy i nieustannie rozwijamy nowe inicjatywy dotyczące m.in. obszaru OZE, rynku pojazdów lekkich oraz finansowania fotowoltaiki i stacji ładowania pojazdów elektrycznych. Nasi Klienci mogą skorzystać z programu rządowego „Mój Elektryk” wspierającego zakup pojazdów elektrycznych, jak również z oferty specjalnej „Leasing wspierający zrównoważony rozwój”, w której 2 raty są za 0 zł.

Chcemy być wartościowym partnerem dla naszych klientów w tej ważnej zmianie i wesprzeć ich w transformacji i dalszym rozwoju - podkreśla Marcin Sobczak, Wiceprezes Zarządu ING Lease (Polska).

Społeczeństwo przechodzi na gospodarkę niskoemisyjną. Robią to nasi klienci, robimy to również w ING. Finansujemy wiele zrównoważonych działań, ale wciąż więcej tych, które takie nie są. Sprawdź, jak sobie radzimy - wejdź na esg.ing.pl.

Materiały do pobrania