Karta ING na podium

Produkty i usługi,

ING Bank Śląski ma jedną z dwóch najlepszych kart kredytowych na rynku – wynika z porównania ofert polskich banków przeprowadzonej przez Open Finance dla dziennika „Polska”.

Wyróżniona została karta kredytowa Visa Classic ING Banku Śląskiego. Autorzy rankingu zwrócili uwagę, że bank daje 50 zł klientom, którzy choć raz skorzystają z karty. Podkreślili również, że mogą oni także liczyć na darmowe ubezpieczenie nieuprawnionych transakcji.

W rankingu pod uwagę zostały wzięte najpopularniejsze karty kredytowe dostępne w polskich bankach. Punkty były przyznawane biorąc pod uwagę nie tylko koszty, ale także wysokość dostępnych limitów, dodatkowe programy rabatowe, ubezpieczenia nieuprawnionych transkacji oraz wyposażenie w mikroprocesor.

Nazwa karty

Opłata za pierwszy rok korzystania

Okres bezodsetkowy

Dostępny limit

Min. miesięczne dochody netto

Visa Classic

0 - 50 zł

52 dni

20 tys. zł

1,5 tys zł

W ofercie ING Banku Śląskiego znajdują się następujące karty kredytowe:

• Pomarańczowa karta kredytowa VISA (w tym karta kredytowa dla studentów),
  • Karta kredytowa Visa Classic,
  • Karta kredytowa MasterCard (w tym karta kredytowa MasterCard Oriflame),
  • Złota karta kredytowa VISA,
  • Platynowa karta kredytowa MasterCard,
  • Karta kredytowa VISA dla małych firm.

Karty wydawane przez ING Bank Ślaski to karty hybrydowe - prócz chipa posiadają standardowy pasek magnetyczny. Dzięki wyposażeniu w procesor zapewnią najwyższy poziom bezpieczeństwa dokonywanych transakcji.