ING partnerem projektu Innowacyjne Biuro

W drugiej połowie października rozpoczyna się projekt Innowacyjne Biuro zainicjowany przez łódzkich studentów działających w kołach naukowych SKN HR Leaders oraz SKN SPATIUM, którego głównym partnerem jest ING Bank Śląski. W ramach projektu zaplanowano dzień otwarty w nowoczesnej placówce ING w Łodzi przy ul. Kopcińskiego 73/75.

„Głównym celem projektu jest przybliżenie sytuacji na rynku nieruchomości biurowych w Łodzi oraz przekonanie młodych ludzi do pozostania w mieście po zakończeniu studiów” – tłumaczy Rafał Kowalczyk, przewodniczący SKN HR Leaders, socjolog na Wydziale Ekonomiczno-Socjologicznym Uniwersytetu Łódzkiego.

Placówka ING Banku Śląskiego w Łodzi usytuowana jest w zabytkowej fabryce, którą na potrzeby banku przeobrażono w nowoczesne centrum bankowości. Za tę rearanżację budynek uzyskał tytuł Modernizacji roku 2010, w 15. edycji ogólnopolskiego konkursu. Zastosowano tam najnowsze rozwiązania i udogodnienia technologiczne, a wnętrza cechuje awangardowy i przyjazny wystrój.

Poprzez inicjatywę Innowacyjne Biuro studenci będą mogli przekonać się, jak wygląda i funkcjonuje biuro, a także poznać bank, jako potencjalnego pracodawcę, który w marcu br. już po raz kolejny został wyróżniony międzynarodowym znakiem Top Employers.

Na uczestników czekają również dodatkowe atrakcje w postaci tematycznego quizu z nagrodami, który dotyczyć będzie sektora nieruchomości. Przyszli aplikanci będą mieli możliwość skorzystania z porad dotyczących poprawnego pisania CV i listu motywacyjnego. Zainteresowani dowiedzą się też, jakich błędów należy unikać podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

Podsumowaniem działań, które obejmuje projekt Innowacyjne Biuro będą badania focusowe.
Odbędą się pod koniec października, a ich celem będzie porównanie wrażeń pracowników ING Banku Śląskiego z oczekiwaniami studentów, którzy odwiedzili miejsce pracy bankowców.

Materiały do pobrania