ING Lease z nagrodą Ekologiczna Firma 2022

W raporcie opublikowanym przez Gazetę Finansową, ING Lease (Polska) został wyróżniony nagrodą „Ekologiczna Firma 2022”. Raport poświęcony jest nowoczesnym projektom przyjaznym środowisku oraz najciekawszym inicjatywom, finansowaniu i produktom realizowanym w firmach w Polsce.

Działania w obszarze szeroko rozumianego zrównoważonego rozwoju są naszą dewizą biznesową już od wielu lat. Wdrażamy i rozwijamy  inicjatywy dotyczące m.in. OZE, rynku pojazdów lekkich do 3,5t oraz finansowania fotowoltaiki. Cieszymy się, że nasze inicjatywy wspierające przedsiębiorców zarówno w rozwoju biznesów, jak i w realizacji ich proekologicznych celów zostają doceniane i że świadomość ekologiczna oraz dbałość o środowisko już na stałe zawitały do świata biznesu – podkreśla Marcin Sobczak, Wiceprezes Zarządu ING Lease (Polska).

EKOleasing w ING Lease to:

• Leasing elektrycznych i wodorowych samochodów osobowych, dostawczych oraz elektrycznych motocykli i skuterów wraz z programem dopłat „Mój Elektryk”;
  • Leasing paneli fotowoltaicznych​;
  • Leasing przedmiotów, których użytkowanie wspiera zrównoważony rozwój.

Więcej na: www.inglease.pl