Nagrody dla ING za rozwiązania digitalowe dla firm

Nagrody i wyróżnienia,
|ING BANK ŚLĄSKI S.A. |ING Commercial Finance Polska S.A.

System bankowości internetowej dla dużych, średnich firm oraz korporacji - ING Business zajął pierwsze miejsce w Rankingu Best Digital Solutions for SMEs in the CEE region 2023 w kategorii Best Online Banking. Statuetkę za pierwsze miejsce ING otrzymał również w kategorii The Best Digital Factoring in the CEE region. Ponadto, ING zajął drugie miejsce w kategorii Digital SME Lending za nowoczesne rozwiązania kredytowe dla segmentu przedsiębiorców oraz  średnich i dużych firm.

Ranking Best Digital Solutions for SMEs in the CEE region 2023 został przeprowadzony przez SME Banking Club wśród banków obsługujących małe i średnie firmy w regionie Europy Środkowo-Wschodniej, a jego wyniki zostały ogłoszone podczas ceremonii CEE SME Banking & Tech Awards.

Pierwsze miejsce w kategorii Best Online Banking for SMEs 2023 bank zajął za system bankowości internetowej dla dużych, średnich firm oraz korporacji - ING Business.

– Jesteśmy dumni z tej nagrody. Cieszę się, że efekty naszej pracy zostały docenione przez jury. Już od 16 lat rozwijamy system bankowości ING Business. Stale rosną oczekiwania klientów w zakresie dostarczania im cyfrowych rozwiązań, a to wyróżnienie pokazuje, że spełniamy ich oczekiwania – powiedziała Joanna Więcek-Sitek, Dyrektor Tribe’u Global Business Banking Digital Platform w ING Banku Śląskim.

The Best Digital Factoring in the CEE region za integrację z systemami księgowymi, w tym ING Księgowość

W wyborze najlepszego digital faktoringu oferowanego na rynkach CEE, SME Banking Club kierował się wygodą oraz szerokim zakresem funkcjonalności systemów faktoringowych. Doceniona została między innymi możliwość składania wniosku online z szybką, zautomatyzowaną decyzją oraz integracje z programami do wystawiania faktur.

- Jesteśmy dumni, że już po raz trzeci z rzędu zostaliśmy docenieni przez kapitułę konkursu. Budowanie i rozwijanie rozwiązań cyfrowych stanowi fundament strategii i DNA naszej organizacji. Z faktoringu w ING korzysta najwięcej firm na polskim rynku, a rosnąca popularność naszych usług i rozwiązań potwierdza fakt, że tworzymy je zgodnie z oczekiwaniami klientów tzn. są dostępne online, intuicyjne i ułatwiają zarządzanie finansami. Ta nagroda jest motorem do jeszcze większego wysiłku na rzecz poprawy jakości naszych usług – podkreślił Tomasz Mazurkiewicz, prezes ING Commercial Finance.

The Best Digital Lending solution for SMEs 2023 za nowoczesne rozwiązania lendingowe dla małych i średnich firm

Zdalny proces kredytowy dla firm umożliwia otrzymanie finansowania bez wychodzenia z biura czy domu. W systemie ING Business klienci mogą otrzymać propozycję finansowania w postaci wyliczonego dla swojej firmy limitu. Skorzystanie z takiej propozycji przez klienta to zaledwie kilka kliknięć: określenie kwoty, okresu kredytowania i podpisanie w systemie umowy kredytowej. Środki bank przeleje automatycznie na rachunek bieżący firmy. W przypadku braku propozycji w systemie lub jeśli zaproponowana kwota, jest dla klienta niewystarczająca, klient może złożyć standardowy wniosek. Nasze najnowsze rozwiązanie, dostępne aktualnie dla średnich firm, to decyzja on-line wydawana już w trakcie wypełniania takiego wniosku. Klient wnioskujący o finansowanie do 400 tys. zł może otrzymać decyzję online, która zawiera również warunki cenowe kredytu. Rozwiązanie to dostępne jest zarówno dla klientów ING posiadających system ING Business, jak i dla firm prowadzących pełną księgowość nie związanych jeszcze z bankiem – wnioskujących za pośrednictwem strony www.ing.pl. Po udzieleniu finansowania małej i średniej firmie wszystkie istotne informacje są dostępne w systemach bankowości ING Business.

– Cyfrowość wpisana jest w działania i kulturę naszej firmy. Wyróżnienie dla ING Banku Śląskiego w kategorii digitalowych rozwiązań kredytowych dla małych i średnich firm jest potwierdzeniem naszej długoletniej strategii. Zapewnienie klientom dostępu do szybkich i intuicyjnych rozwiązań on-line jest jej istotnym elementem – podkreśla Michał Tusznio, Dyrektor Banku odpowiedzialny za obszar finansowania firm w ING.

Ranking Best Digital Solutions for SMEs in the CEE region 2023 został przeprowadzony wśród kilkudziesięciu banków i firm obsługujących małe i średnie przedsiębiorstwa w regionie Europy Środkowo-Wschodniej i krajów bałtyckich.

Więcej informacji: https://smebanking.club