ING Bank Śląski organizuje internetowy konkurs plastyczny

|Fundacja ING Dzieciom

ING Bank Śląski organizuje konkurs plastyczny dla szkół podstawowych i gimnazjalnych w Poznaniu. Prace można nadsyłać od 12 października do 15 listopada b.r. Zwycięskie szkoły otrzymają sprzęt komputerowy. Patronat nad konkursem objął Wiceprezydent Miasta Poznania, Sławomir Hinc.

Aby wziąć udział w konkursie plastycznym, należy przygotować pracę o tematyce „Internetowy Poznań z ING”, która powinna być zbiorowa, przygotowana przez grupę dzieci, np. całą klasę, uczestników kółka plastycznego, wybranych osób interesujących się plastyką lub tematyką konkursu. Szkołę może reprezentować tylko jedna praca.

Ogłoszenie zwycięzców odbędzie się podczas wernisażu zorganizowanego przez ING Bank Śląski w budynku Urzędu Miasta Poznania. Nagrodzone szkoły otrzymają sprzęt komputerowy, a dla autorów prac przeznaczone są upominki.

ING Bank Śląski oraz Fundacja ING Dzieciom od wielu lat prowadzą projekty edukacyjne dla dzieci  i młodzieży w całej Polsce. Do jednego z największych przedsięwzięć należy program „Świetlice internetowe ING”, w ramach którego pracownicy banku remontują i w pełni wyposażają w sprzęt komputerowy świetlice dla dzieci i młodzieży. Konkurs „Internetowy Poznań z ING” wpisuje się w największą społeczną akcję edukacyjną banku, polegającą na wydaniu miliona egzemplarzy „E-lementarza Internetu”, podręcznika dla wszystkich osób rozpoczynających swoją przygodę z internetem, wydawanego bezpłatnie we wszystkich oddziałach banku.

Materiały do pobrania