Internetowy konkurs plastyczny ING Banku Śląskiego zakończony

|Fundacja ING Dzieciom

9 grudnia br., w Urzedzie Miasta Poznań, odbędzie się wręczenie nagród laureatom internetowego konkursu plastycznego ING Banku Śląskiego dla szkół podstawowych i gimnazjalnych z Poznania. Zwycięskie szkoły otrzymają sprzęt komputerowy o łącznej wartości 20 tys. zł.

Patronat nad konkursem objął wiceprezydent Poznania, Sławomir Hinc. Aby wziąć udział w konkursie plastycznym, grupa dzieci, np. z jednej klasy, musiała przygotować pracę na temat „Internetowy Poznań z ING”. Szkołę mogła reprezentować tylko jedna praca.

ING Bank Śląski oraz Fundacja ING Dzieciom od wielu lat prowadzą projekty edukacyjne dla dzieci  i młodzieży w całej Polsce. Do jednego z największych przedsięwzięć należy program „Świetlice internetowe ING”, w ramach którego pracownicy banku remontują i w pełni wyposażają w sprzęt komputerowy świetlice dla dzieci i młodzieży. Konkurs „Internetowy Poznań z ING” wpisuje się w największą społeczną akcję edukacyjną banku, polegającą na wydaniu miliona egzemplarzy „E-lementarza Internetu”, podręcznika dla wszystkich osób rozpoczynających swoją przygodę z internetem, wydawanego bezpłatnie we wszystkich oddziałach banku.

Materiały do pobrania