ING Bank Śląski przyjazny niepełnosprawnym i internautom

ING Bank Śląski został przyjaznym bankiem Newsweeka, zajmując pierwsze miejsce w zestawieniu „Banki dla niepełnosprawnych” oraz trzecie w zestawieniu „Banki dla internautów”.

Przyznane wyróżnienia to dla nas ogromna satysfakcja. Cieszymy się, że doceniono nasze wieloletnie wysiłki zmierzające do poprawy jakości życia osób niepełnosprawnych w naszym kraju. Wiemy, że ich problemy i potrzeby nie różnią się od potrzeb pełnosprawnych klientów. W większości naszych placówek wdrożyliśmy już odpowiednie dostosowania architektoniczne zgodne z przepisami unijnymi - sale obsługi klienta na parterze, podjazdy, szerokie i wygodne wejścia bez progu z poziomu chodnika, w przypadku placówek na piętrze - windy, poręcze przy schodach i podjazdach. Wiele zrobiliśmy w ciągu ostatnich lat, ale nie jesteśmy jeszcze gotowi w 100%. To wyróżnienie motywuje nas do dalszej pracy mającej na celu zwiększenie dostępności naszych placówek dla wszystkich Polaków powiedział Eric Drok, wiceprezes ING Banku Śląskiego odpowiedzialny za bankowość detaliczną.

Bankowość internetowa jest niezwykle istotna w codziennej bankowości. Musi być kompletna, łatwa i bezpieczna. Klienci chcą mieć dostęp do wszystkich produktów i usług 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. ING Bank Śląski nie jest wyłącznie bankiem internetowym, jesteśmy też bankiem tradycyjnym, który chce swoim klientom oferować klientom najlepsze wsparcie internetowe w Polsce. Cieszy nas to wyróżnienie i zgodnie z naszą strategia będziemy oferować klientom najlepszą bankowość internetową: kompletną, łatwą i bezpieczną. I oczywiście bez opłat – dodał Eric Drok.

Redakcja Newsweeka zleciła przeprowadzenie badania instytutowi TNS OBOP, który w oparciu o metodę „tajemniczego klienta” audytował banki. Badanie przeprowadzono w 23 największych bankach w Polsce.

W siódmej już edycji rankingu Newseeka, pierwszy raz pojawił się moduł „Niepełnosprawni”, który wyróżnił banki, najlepiej przygotowane do obsługi osób z upośledzeniem ruchowym, czyli poruszających się o kulach, na wózku inwalidzkim czy protezach.