Druga edycja Programu Ambasadorskiego ING dla studentów

Rusza druga edycja Programu Ambasadorskiego ING Banku Śląskiego kierowanego do studentów z całej Polski. W pierwszej edycji udział wzięło 17 studentów z 11 miast. Druga potrwa od września br. do czerwca 2013 r. Rekrutacja zakończy się 30 maja br.

Program Ambasadorski jest formą współpracy pomiędzy ING Bankiem Śląskim a środowiskami uniwersyteckimi na terenie całej Polski. W trakcie rocznej kadencji wybrani studenci zostają certyfikowanymi Ambasadorami Banku i współpracują w zakresie budowania jego wizerunku, jako atrakcyjnego pracodawcy na swoich uczelniach. Z oferty może skorzystać każdy student, niezależnie od roku studiów, który planuje karierę zawodową w bankowości i finansach. Bezpośrednie korzyści dla uczestników to: możliwość rozwoju, nawiązywania kontaktów a także udział w szkoleniach i merytorycznych warsztatach.

Ambasadorzy są zapraszani na sesję Assessment Centre, po której otrzymują pełną informację zwrotną na temat swoich kwalifikacji zawodowych. Podczas programu, mają okazję zapoznania się ze specyfiką pracy w międzynarodowej korporacji, jaką jest ING. Dla najlepszych uczestników, udział w Programie Ambasadorskim będzie zaliczony, jako wstępna rekrutacja do programu Praktyka z Lwem, który z powodzeniem działa w ING Banku Śląskim już od wielu lat.

Do zadań Ambasadora należy m.in. opracowanie i realizacja autorskiego projektu budowania wizerunku ING Banku Śląskiego na swojej uczelni, planowanie udziału banku w wydarzeniach akademickich, współpraca podczas organizacji targów pracy, spotkań, gościnnych wykładów prowadzonych przez bank, reprezentowanie banku w kontaktach z władzami uczelni oraz realny wpływ na wybór projektów realizowanych w kolejnej edycji programu Praktyka z Lwem.

Więcej informacji na temat Programu oraz formularz aplikacyjny są dostępne na  www.ingbank.pl/ambasador

Program Ambasadorski to jedna z wielu ofert ING Banku Śląskiego dla studentów i absolwentów. Bank od wielu lat organizuje program Praktyka z Lwem, skierowany do studentów od 2 do 5 roku różnych kierunków studiów. Są to płatne praktyki organizowane w okresie wakacyjnym w Warszawie oraz Katowicach, w kilkudziesięciu departamentach funkcjonujących w strukturach centrali banku. Z kolei dla studentów ostatniego roku studiów i absolwentów studiów magisterskich przygotowany został ING International Talent Programme. Jest on ukierunkowany na zdobywanie umiejętności menadżerskich i umożliwia zdobycie wiedzy na temat całej organizacji. Natomiast dla tych, którzy chcą związać swoją karierę z dziedziną IT, ING Bank Śląski oferuje staże ChallengING IT, które dają szansę na zdobycie bogatego doświadczenia w środowisku wysoko zaawansowanych technologii informatycznych.

Działalność ING dla studentów to również współpraca z organizacjami studenckimi, udział w targach pracy oraz szkolenia merytoryczne.

Materiały do pobrania