„10% wraca do firmy”. Promocja z nową kartą kredytową Mastercard Corporate Credit w ING

Produkty i usługi, Akcje marketingowe i promocje ,

W ING Banku Śląskim ruszyła promocja „10% wraca do firmy”.  W promocji aż 10% wartości transakcji bezgotówkowych zrealizowanych za pomocą nowej karty kredytowej Mastercard Credit Corporate wraca na rachunek firmy jako dodatkowe środki do wykorzystania. Partnerem akcji jest Mastercard.

Wiemy, że optymalizacja  kosztów jest bardzo istotnym czynnikiem w biznesie, szczególnie teraz, kiedy wiele firm dotkliwie odczuło finansowo skutki pandemii. Wspólnie z Mastercard chcemy zmienić sposób postrzegania karty kredytowej, która dotychczas kojarzyła się klientom z kosztami i wyższym oprocentowaniem. Nasza nowa karta może być użytkowana praktycznie bezkosztowo przy regularnym korzystaniu, a do tego ma atrakcyjne oprocentowanie 6,1%. Poza podstawowymi korzyściami  takimi, jak krótkoterminowe finansowanie i elastyczny model zarządzania wydatkami -dzięki aktualnej promocji - firma może zyskać dodatkową redukcję kosztów w postaci 10% zwrotu od kwoty zakupionych towarów i usług. Możliwość uzyskania zwrotu na tak wysokim poziomie to oferta unikatowa w skali rynku i wierzymy, że zostanie pozytywnie odebrana przez naszych obecnych i nowych klientów – powiedziała Izabela Całusińska, Dyrektor odpowiedzialna za Cash Management w ING Banku Śląskim.

Promocja „10% wraca do firmy” potrwa do końca 2021 roku lub do wyczerpania puli nagród. Jest skierowana do spółek i  osób fizycznych prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą z pełną księgowością. Maksymalna miesięczna kwota zwrotu na poziomie firmy to 5.000 zł.

Jednym z priorytetów Mastercard jest wspieranie rozwoju polskich przedsiębiorców – zwłaszcza w tak wymagających czasach, bo gdy kryzys dotyka przedsiębiorców, konsekwencje ponosi cała gospodarka i społeczeństwo. Na co dzień wspieramy małe i średnie przedsiębiorstwa ułatwiając im prowadzenie biznesu. Cieszę się, że dzięki tej atrakcyjnej ofercie możemy bezpośrednio przyczynić się do napędzenia ich wzrostu – podkreśla Tomasz Owczarek, dyrektor sprzedaży i strategii w polskim oddziale Mastercard Europe.

Aby wziąć udział w promocji, wystarczy jedynie zamówić nową kartę kredytową Mastercard Corporate Credit, wypełnić i wysłać formularz zgłoszenia, a następnie płacić kartą w terminalach lub przez internet w okresie trwania promocji.

Więcej informacji na ten temat dostępnych jest tutaj.

Nowy typ karty - Mastercard Corporate Credit cechuje się, przede wszystkim:

• miesięcznym trybem naliczania opłat za użytkowanie oraz możliwością całkowitego uniknięcia opłaty po wykonaniu minimum 10 transakcji w danym okresie rozliczeniowym;
  • brakiem prowizji za transakcje bezgotówkowe;
  • niższym oprocentowaniem odsetek w porównaniu do innych kart kredytowych w ofercie (w tej chwili zgodnie z aktualnymi stopami referencyjnymi oprocentowanie wynosi 6,1%);
  • 27 dniowym okresem bezodsetkowym, który umożliwia krótkoterminowe finansowanie nawet do 58 dni;
  • spłatą minimalną 5% (min. 50zł);
  • możliwością spłaty automatycznej z wybranego rachunku bieżącego.

Karta jest zbliżeniowa i umożliwia podpięcie do walletów Apple Pay i Google Pay.

Pracujemy również intensywnie nad tym aby uprościć proces wnioskowania o limit kredytowy na karty. Oferta „Karta na klik” dla wybranych firm pojawi się w naszym systemie ING Business już w krótce. Będzie ona w pełni zdalna bez konieczności dostarczania dodatkowych dokumentów – dodała Izabela Całusińska.