ING Księgowość i platforma Shoper rozpoczęły współpracę

ING Księgowość podjęło współpracę z Shoper, najchętniej wybieranym dostawcą usług e-commerce na abonament w Polsce. Przedsiębiorcy sprzedający produkty lub usługi online zyskają narzędzie do automatyzacji procesu fakturowania.

Wdrożona w lutym br. integracja stanowi ważny element w kierunku obsługi klientów korzystających z sektora e-commerce, który dynamicznie rozwija się na polskim rynku. Shoper, jako najpopularniejsza platforma w tej branży umożliwia szybką i łatwą konfigurację e-sklepu. Pozwala stworzyć nie tylko atrakcyjny wizualnie, ale również łatwy w obsłudze i funkcjonalny sklep internetowy. Dodatkowo Shoper wspiera rozwój sprzedaży dzięki szeregowi dodatkowych rozwiązań, m.in. kampaniom reklamowym, finansowaniu biznesu czy dodatkom do e-sklepów.

Połączenie sklepu Shoper z narzędziem ING Księgowość jest doskonałym rozwiązaniem dla przedsiębiorców zajmujących się sprzedażą produktów oraz usług w Internecie. Integracja  jest dostępna zarówno dla Klientów korzystających już z Fakturowania w ING Księgowość, jak i dla pozostałych Klientów platformy Shoper.

Głównym celem współpracy obu platform jest ułatwienie sprzedawcom automatyzacji wystawiania faktur i ich wysyłki do kupujących. Umożliwi to łatwiejsze w obsłudze prowadzenie rozliczeń.

Po dokonaniu opłaty za zamówienie w sklepie internetowym działającym na platformie Shoper, dane zostają automatycznie przekazane do aplikacji ING Księgowość. Następnie system wystawia oraz wysyła fakturę na adres mailowy osoby dokonującej zakupu. Usprawnienie to niweluje konieczność własnoręcznej obsługi procesu.

Wdrożenie daje również możliwość powiązania usługi Fakturowania z magazynem. Po realizacji zamówienia stan magazynu zostaje automatycznie zaktualizowany. To znaczne ułatwienie prowadzenia sklepu internetowego oraz oszczędność czasu.

Integracja jest niezwykle prosta w obsłudze, a na jej aktywację potrzeba zaledwie kilka minut. Wystarczy zalogować się do panelu administracyjnego sklepu Shoper,  w zakładce „Dodatki i integracje” wyszukać aplikację ING Księgowość, a następnie skonfigurować integracje z ING Księgowość według instrukcji. Po utworzeniu konta i zalogowaniu się możliwa jest personalizacja usługi.

Więcej informacji dotyczących integracji z platformami e-commerce na stronie: https://www.ingksiegowosc.pl/uslugi-dodatkowe/integracje-e-commerce